crossmediablog

strandjutterij in crossmedialand

Top 10 tools voor Social Television – TV 2.0

Gelezen op frankwatching.com:

Een van de meest veelbelovende nieuwe web toepassingen is Live Web TV of misschien beter nog Social Television. Het gaat hierbij om tools waarmee je snel en gemakkelijk video communicatie kunt opzetten, soms zelfs live eigen live-uitzendingen of zelfs hele TV-kanalen kunt maken. Er gebeurt op dat vlak zoveel dat het me handig leek om de momenteel beschikbare tools eens op een rijtje te zetten.

Webvideo is – mede door YouTube – een belangrijk succes geworden, video’s zijn steeds meer een standaard feature op een website of weblog. Nu we aan de vooravond staan van een tijdperk met internet televisie is het boeiend om te zien hoe gemakkelijk het wordt (voor iedereen) wordt om eigen tv-uitzendingen via internet uit te gaan zenden. Er is een hele verzameling nieuwe tools op de markt verschenen waarmee je gemakkelijk, goedkoop en snel aan de slag kunt.

YouTube maakt het uploaden en delen van video gemakkelijk, de nieuwe tools waar we het hier over hebben zorgen ervoor dat je gemakkelijk op kunt nemen, uit kunt zenden en zelfs hele kanalen kunt samenstellen van (zelf geschoten) materiaal. Je kunt je leven 24 uur per dag op het web in beeld brengen, je kunt samen met mensen over de hele wereld een tv-programma maken of gewoon een compilatie van je favoriete filmpjes uitzenden.

Lees de hele topic.

Advertenties

5 juli 2007 - Posted by | communication, media, video, web 2.0

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: